Strije na nogama, stomaku, grudima i zadnjici i kako ih otkloniti?

strije-na
Kako ukloniti strije na stomaku, grudima, zadnici i butinama pitanje je koje ste sigurno i same postavile? Strije su oštećenja vezivnog tkiva koje nastaju prilikom naglog ili velikog rastezanja kože.

Nastaju na mestima koja su najviše podložna rastezanju poput trbuha, zadnjice, grudi, bedara i ramena. Uglavnom su veličine od do 20 centimetara i u početku su ljubičasto bele boje, a kasnije postanu u potpunosti bele. Aloe vera je poznata po mnogim blagotvornim svojstvima, od kojih je jedno i u lečenju ožiljaka od strija.

Tretiranje strija aloe verom čini da koža obnovi svoju elastičnost i popuni tragove koje su strije napravile. Ovaj postupak možete obavljati svakodnevno nakon tuširanja ili kupanja i koža će vam biti zdrava, sjajna, hidrirana i sa manje ožiljaka od strija. Sok od limuna je jedan od najefikasnijih načina za uklanjanje strija i njihovu slabiju vidljivost, usled činjenice da ima izbeljivačka svojstva. Sve što treba da uradite jeste da limunov sok kružnim pokretima utrljavate na sva ona mesta gde su vam se pojavile strije, sačekate 10ak minuta kako bi se sok što više i bolje upio pod kožu, a nakon toga isprati mlakom vodom.

Postupak ponavljati nekoliko puta tokom nedelja, za bolje rezultate. Belance jajeta sadrži amino kiseline i proteine koji su poznati po tome što uspešno „leče“ tj. uklanjaju strije. Ulupajte belance od dva jajeta dok ne dobijete kompaktnu smesu i sunđerom je nanesite na one delove tela gde su se strije pojavile. Sačekajte da se belanca potpuno osuše na koži, isperite hladnom vodom i nanesite na ta mesta hidrantnu kremu ili maslinovo ulje, za hidrataciju kože. Ricinusovo ulje kada se koristi u masaži, pomaže da strije budu itekako manje vidljive.

Ricinusovo ulje hidrira kožu i vraća joj elastičnost, a pomaže i kod uklanjanja bora. U nekim delovima Indije, masaža ricinusovim uljem se preporučuje trudnicama i porodiljama za uklanjanje strija, u kombinaciji sa toplijom kupkom – pa, možete i sami da pokušate. Konzumirajte što više hranu bogatu vitaminom K, E, i C poput zelenog lisnatog povrća, paradajza, mlečnih proizvoda, mahunarki i voća. Što se tiče nege, ako niste odabrali svoj odgovarajući kozmetički proizvod, predlažemo vam nekoliko domaćih preparata koji će poslužiti u borbi protiv strija.

Zapamtite, strije na telu su ozbiljna oštećenja, koja zahtevaju dosta vremena za njihovo otklanjanje. Osloboditi se strija ne može odjednom – biće potrebni meseci upornog rada na sebi, ali prvi rezultati pojavljuju se već posle par nedelja. Nikako nemojte odustajati! Glavna tajna uspeha u borbi protiv strija je redovnost i postojanost. Ako ste gojazni – radite fizičke vežbe i izbacite iz ishrane masna, zaćinjena i slana jela. Ovo je veoma važno, jer ako se ne pridržavate pravilne ishrane i niste fižicki aktivni, spoljašnje procedure neće ukloniti strije.