Skidanje šminke: Kako najlakše skinuti šminku

skidanje-sminke
Ukoliko želite da saznate najbolje načine za skidanje šminke, kako to učiniti a da prija vašem licu, isprobajte neke od ovih recepata kako bi uklanjanje šminke prošlo što jednostavnije.

Bademovo ulje

Francuskinje vrlo često koriste ovo ulje za odstranjivanje šminke. Nanesite samo nekoliko kapi ulja na vatu i prvo očistite kapke i trepavice. Ako treba, ponovite postupak, a broj ponavljanja će zavisiti o količini šminke koju ste naneli. Nakon toga samo isperite lice u mlakoj vodi i obrišite ga čistim peškirom. Lice će vam biti čisto i meko. Takođe, nemojte zaboraviti da se bademovo ulje lako apsorbira u kožu, bogato je esencijalnim kiselinama, te vitaminima A, B1, B2, B6 i E. Jako je dobro za suvu kožu, te kožu sklonu perutanju, ekcemu, te psorijazi.

Ekstra devičansko maslinovo ulje

Masnije je nego bademovo ulje, te se ne preporučuje za skidanje šminke oko očiju. Ako možete birati, prvenstveno izaberite bademovo ulje za uklanjanje šminke,  no i maslinovo ulje će poslužiti. Nemojte zaboraviti da je maslinovo ulje bogato vitaminom E i nezasićenim masnim kiselinama.  Koristite ga na način da nekoliko kapi stavite na vatu i očistite lice.

Povrće, voće, čajevi

Krastavac i mleko

Ovo je još jedan savršeni prirodni sastojak za uklanjanje šminke. Ogulite veliki krastavac, te ga izmiksajte u pire, dodajte pola decilitra mleka i sve prokuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Kada se mešavina ohladi, možete je koristiti. Ako je držite u zatvorenoj kutijici i hladnjaku, može stajati i do nekoliko dana.

Za one koji imaju probleme s osetljivom kožom i prištićima, mogu pomešati krastavac i bademovo ulje. Odnosno, iscedite sok od krastavca i pomešajte s nekoliko kapi bademovog ulja. Ova mešavina će biti vrlo blaga i osvežavajuća za lice sklono upalama, te biti glađe i nežnije.

Zeleni čaj i rižino mleko

Sigurno ste već dosta puta bili u prilici pročitati da je zeleni čaj dobar za zdravlje, pa tako i za kožu. No, jeste li znali da osim njegovog delovanja u organizmu, može biti vrlo dobar i za uklanjanje šminke i negu kože? Sve što trebate je dva decilitra zelenoga čaja pomešati s jednim decilitrom rižinoga mleka, te ostavite da se sve ohladi na sobnoj temperaturi. Pomoću vate nanesite mešavinu na lice i nežno očistite šminku.

Limunov sok i rižino mleko

Pomešajte sok od sveže oceđenog limuna i rižino mleko u omeru 1:2 i dobro sve pomešajte. Pomoću vate nanesite mešavinu na licu i nježno očistite šminku. S obzirom na to da se radi o limunovom soku, izbegavajte čišćenje područja oko očiju.

Banana i sojino mleko

Jednu bananu pretvorite u pire i pomešajte sa kašikom sojinoga mleka. Kada, dobijete jednoličnu konzistentnu smesu, nanesite je na lice i ostavite 10 minuta, a nakon toga  isperite toplom vodom. Tako ćete ukloniti svu šminku, a koža će vam biti glatka i negovana.

Izvor: Zena.hr