Šamponi protiv opadanja, peruti, vaši i drugih problema

samponi-za-kosu-protiv
Pitanje koje mnoge muči je koje šampone koristiti ukoliko dođe do opadanja kose, seboreje, peruti, vaši ili drugih problema.

BLAGI ŠAMPONI
Dužina životnog ciklusa dlake varira od dve do pet godina, a fiziološko opadanje kose je posledica starenja i obnavljanja. Zato obratite pažnju na kozmetiku koju koristite. Ako ste već navikli da često perete kosu, koristite blage šampone. Posavetujete se i sa dermatologom ako želite da kupite neki proizvod protiv opadanja kose. Poželjno je i da jednom nedeljno na kosu nanesete maslinovo ulje.

ISHRANA

Pravilna ishrana i te kako može da ublaži opadanje kose i da poboljša kvalitet dlake. Zato je neophodno da vam jelovnik bude obogaćen namirnicama kao što su spanać, suvo voće, džigerica, žumance, morski plodovi, meso, riba, integralni hleb, kakao, paprika, pečurke, masline. Šargarepa, kajsije, paradajz, riblje ulje, kvasac, kupus i voće mogu da učine više za vašu kosu nego svi preparati.

ISPIRANJE

Posle pranja, kosu isperite čajem od kamilice. Litrom ključale vode prelijte četiri kašike sušene kamilice, procedite posle deset minuta i, kada se čaj ohladi do temperature koja je prijatna za korišćenje, isperite kosu. U istu svrhu i na isti način se priprema i čaj od koprive, s tim što se, u tom slučaju, naizmenično koristi čaj od korena i čaj od listova.

Pogledajte i naše ostale savete vezane za temu nega kose.