Pravilna nega lica

umivanje

Pravilna i dobra nega lica je ključ za lepu i čistu kožu. Negovanje, hidratacija i redovno umivanje kao i pravilno skidanje šminke pre spavanja samo su neke od stvari koje vaše lice čine zdravim, lepim, čistim ostavljujući utisak negovane i lepe kože.

Prvi korak u nezi lica je pravilan odabir sredstva za čišćenje lica. U zavisnosti od tipa kože odaberite odgovarajuči preparat, koji bi trebao biti blag i hidrantan kako bi mogao da ukloni svu prljavštinu i masnoću ne ostavljajući pri tome kožu suvom posle tretmana.
Umivajte se mlakom vodom koja neće iritirati kožu lica niti može izazvati pucanje kapilara kao što je slučaj sa hladnom ili vrelom vodom.
Sredstvo za čišćenje lica morate dobro isprati kako ne bi došlo do začepljavanja pora, pogotovo u predelu čela i kose gde se sapunica često zadržava i može da dovede do iritiranja kože.
Pogodno bi bilo da peškir zamenite tuferima. Prilikom brisanja lica peškir može da dovede do nastanka bora ukoliko nije besprekorno čist i mekan. Tuferi mogu rešiti taj problem, dovoljno je samo da uvedete ovu novu naviku u vašu svakodnevnicu prevencije radi i nećete imati problema koje trljanje lica peškirom može da izazove.
Krema za lice se treba nanosite  bar 10tak  minuta nakon umivanja jer sloj kreme na vlažnoj koži narušava termoregulaciju.
Pravilno skidajte šminku, ne dozvolite sebi odlazak u krevet pre nego što tufer pokaže da je vaše lice potpuno čisto. Možete koristiti i maramice za skidanje šminke, bitno je da vaše lice bude potpuno ćisto pre odlaska na spavanje.
Nokom noći se ćelije obnavljaju dva puta brže nego preko dana i tada vaša koža crpi mnogo tečnosti iz organizma, zato je bitno da u svojoj kolekciji za negu lica imate odgovarajuću noćnu kremu koja će pored obnavljanja vaše kože zaštiti je od šternih uticaja kojima je obično izložena tokom dana.