Negovana kosa u nekoliko koraka

nega kose

Lepa i negovana kosa je jako važna, a kluč kvalitetne kose upravo leži u redovnoj i pravilnoj nezi kose.
Kroz nekoliko narednh saveta možete saznati kako pravilno negovati kosu kako bi ona bila sjajna, blistava, i kako biste postigle zdrav i negovan izgled.

Jako je bitno da za češljanje koristite češalj ili četku od prirodne dlake koja neće uzrokovati pucanje kose, za razliku od metalnih četki koji dovode do oštećenja.
Iskrzali krajevi kose su upravo posledica korišćenja  metalnih četki.
Izbegajte pranje kose vrelom vodom. Preporučljivo je da tokom upotrebe šampona koristite mlaku vodu,a da kosu nakon tretmana maskom ili regeneratorom ispirate malo hladnijom vodom.
Prilikom nanošenja maske ili regeneratora vodite računa da ih nanosite na donje delove i  krajeve kose, nikako nije preporučljivo da ih utrnjavate u koren kose jer postoji mogućnost da ih ne isperete lepo,i da kosa nakon sušenja bude masna u samom korenu.

Tokom zimskih dana kosi je potrebna dodatna nega.U šampon koji koristite možete dodati malo maslinog ulja koji će kosi dati sjaj i ocećaj mekoće. Ovaj tretman za suvu i oštećenu kosu možete praktikovati nekoliko puta mesečno.
Pokrivajte kosu kada izlazite napolje kapom, maramom ili šalom kako bi je dodatno zaštitili od ledenog vetra i niskih temperatura.