Nega tela tokom proleća

liceProleće je godišnje doba kada već sunce počinje da greja, ali ipak, dešava se da ponekad bude i kiše kao i vetra. Zato je potrebna posebna nega za kožu, kosu i nokte.
Telo se trudi da se prilagodi raznim vremenskim uslovima, a kao što znamo nije to uvek moguće. Ponekad na koži se pojavljuju suve fleke ili pak se više masti kosa. Zato je neophodna pravilna nega i održavanje higijene. Žene ili bolje reći devojke više vode računa o tome, dok neki muškarci su pomalo lenji.

Osnovana nega kože se započinje sa svakidašnjim čišćenjem. Opšta higijena podrazumeva čišćenje tela, kože, kose i zuba sa osnovnim higijenskim preparatima. Prvobitna stavka je svakodnevno tuširanje nakon fizičkih aktivnosti ili na kraju dana. Sva prljavština što se sakupila u pore kože moraju biti odstranjeni. Nedeljno jednom je preporučljivo i korišćenje pilinga pomoću koga se izumrle ćelije skidaju sa površine nove kože. Nakon temeljnog kupanja sledi nega losionom za telo. Losion ili kreme za telo služe za održavanje vlažnosti kože.

Intenzivne kreme su jake, guste i masne, oni deluju najbolje i najbrže. Ruke se moraju mazati više puta na dan. Najbolje rešenje je stalno nositi sa sobom kremu i po potrebi je koristiti. Krema koju ste izabrali ne treba da bude skupa da bi bila uspešna. Glicerin pomaže da se voda zarobi u koži i zadrži tamo.

Lice je veoma osetljiv predeo tela koje zaslužuje najbolje preparate. Pokušajte da nabavite ona kozmetička sredstva koja su bezbedna i neće izazvati alergijske reakcije. Posle pilinga nanesite kremu za dan. Ukoliko imate vrlo suvu kožu moraćete da koristite i kreme tokom noći.

Bubuljice samo znaju da nerviraju čoveka! Međutim, iako ne možete da izdržite, pokušajte da ih ne cedite. Sami će se povući i nestati. Molimo Vas, da ovaj savet svakako prihvatite pogotovo zimi.

Ukoliko se odlučite za sapune, obavezno Vam preporučujemo one koje sadrže glicerin. Ako ste redovni posetilac teretana, znate da se lako znojite, pa čak je ponekad i Vaša kosa mokra. Ako su uslovi u ovim fitnes salama dovoljno dobri, moraju da poseduju i tuš kabine ili kupatila gde se možete osvežiti. Obratite pažnju i na pranje kose koja se posle obavezno suši sa fenom. Ako se dobro ne osuši, lako ćete moći da se prehladite. U svakom slučaju koristite šampone za često pranje kose, one su blage formule i vrlo dobro odstranjuju nečistoću. Koža glave tokom hladnog perioda često peruta. Za ovaj problem koristite šampone protiv peruti koji imaju blagu formulu.

Nemojte zaboraviti ni usne! Labelo je obavezan! Ako želite da svoj odmor provedete napolju ili u planine, svakako koristite kremu za sunčanje.