Nega tela prirodnim putem

kupanje

Da bi koža bila zdrava, lepa i mekana neophodna je svakodnevna nega.
Nakon svakog tuširanja hranite svoju kožu.Ukoliko primetite je ona suva nakon tuširanja, potrebno je da koristiti blage proizvode bez sapuna koji sadrže visok precenat ph vrednosti koji neće isušiti vašu kožu.
Ljubitelji kupanja u kadi trebaju svesti takav vid kupanja na minimum jer se na koži nakon dužeg boravka u vodi može stvoriti talog koji prouzrukuje osećaj isušenosti i zatezanja.
Počnite da tapkate svoju kožu. Umesto brisanja peškirom utapkajte peškirom svoju kožu kako biste pokupili višak vode koji se na telu zadržao, a potom nahranite svoju kožu losionom ili odgovarajućim mlekom za telo.
Najpogodniji period za nanošenje mleka za telo jeste veče, pre spavanja, jer koža tokom noći najviše upija i tada se najviše hrani blagotvornim sastojcima koji ga čine.
Unosite dovoljno vode svakog dana u organizam jer voda utiče na sve organe, pa osim što ćete zahvaljujući njoj imati lepu i zdravu kožu, poboljšaćete opšte stanje svog oragnizma.
Dovoljno spavajte, odmorite svoj organizam jer će tada i vaša koža biti odmorna.
Kako napraviti prirodan losion za negu tela?

ulje2

 

Potrebno vam je sledece:
sapun na prirodnoj bazi, glicerin i ulje lešnika.
Dva mala komadića sapuna istopite u pola šoljice vode na laganoj vatri.
Zatim dodajte supenu kašiku glicerina i ulja lešnika i sve zajedno promešajte.
Kada se prirodan losion ohladi nanesite ga na telo.

Uz nekoliko minuta pripreme  imaćete potpuno prirodan losion, a nakon kratkog perioda korišćenja otkrićete i pozitivne rezultate na svojoj koži. Vaša koža će vam biti zahvalna