Nega noktiju

manikir

Svaka prava dama mora imati negovane ruke, a samim tim i lepe nokte. Za savršene nokte ne morate davati velike sume novca i odlaziti u kozmetičke salone, ukoliko same umete srediti svoje nokte.
Potrebno je da samo jedanput nedeljno malo vremena posvetiti sređivanju noktiju, a ukoliko sledite dole navedene savete rezultat neće izostati.

Uradi sama manikir
Uklonite neravnine i izbelite nokte tako što ćete ih turpijati od korena prema ivici (nikako sleva nadesno). Imajte na umu da nokti lako mogu da potamne ako često koristite lak tamnocrvene ili ljubičaste nijanse. Ako ne možete da se odreknete svoje omiljene boje, prethodno obavezno nanesite sloj zaštitnog bezbojnog laka.
Prilikom turpijanja i poliranja vaših noktiju uvek idite u jednom smeru, jer u suprotnom možete izazvati lomljenje i pucanje noktiju.

Prirodan tretman za nokte
Da bi vam nokti lepše izgledali, masirajte ih mešavinom šećera (za glatkoću), maslinovog ulja (za vlažnost) i limunovog soka (za blago izbeljivanje). Uzmite po kašičicu od sva tri sastojka, sve pomešajte i utrljavajte kružnim pokretima u nokte i zanoktice. Ova procedura treba da traje 5-10 minuta. Na taj način ćete poboljšati prokrvljenost kože ispod noktiju.