Nega lica za muškarce – čišćenje, kreme za lice za muškarce

musko-lice-nega-lica-muskarca
Nega kože lica, čišćenje i kreme za lice, odavno nije samo tema koja zanima žene, već je nega lica itekako zastupljena među sve većim brojem metroseksualaca koji jako vode računa o svom izgledu. Na koji način se vrši čišćenje i koje kreme za lice trebate koristiti,kao i koja su to pravila za koje dermatolozi smatraju da su ključni u pravilnoj nezi kože, dostavljavamo vam u prilogu koji sledi.

Nega lica za muškarce – ključni savet je da ne upotrebljavajte previše agresivne sapune ili gelove za čišćenje lica i brijanje ! Zaboravite na alkoholne losione koji vašu kožu lica samo isušuju. Kožu lica očistite ujutru i uveče i odstranite sa nje sve nečistoće i suvišni sebum. Izaberite nežne proizvode za čišćenje bez sapuna i sa neutralnim pH. A posle brijanja upotrebite negu za regulisanje proizvodnje sebuma, po mogućnosti u tečnoj i nemasnoj teksturi. Preporučljivo je da je njena formula nekomedogena i hipoalergena. Neophodna je pravilna nega lica pomoću koje možete da izbegnete prekomernu nadraženost lojnih žlezda (izazvanu pre svega zbog delovanja mikroorganizama). Morate paziti da pri tome ne naštetite koži koja na agresivnu negu reaguje povećanim izlučivanjem sebuma. Ujutru i uveče, nečistoće i sebum morate da odstranite nežnim čišćenjem koje poštuje pH vrednost kože. Ako nepravilnosti prerastu u tvrdokorniji problem, posavetujte se sa dermatologom.

Čišćenje Prvi korak do čistog lica i zdrave kože jeste – čišćenje. Sapun i voda su oprobana tehnika koja postiže najbolje rezultate. Umivanje treba da postane deo vaše svakodnevne rutine – nakon svakog ulaska u kuću umivanje. Međutim, samo sapun i voda nisu dovoljni. Koža lica muškaraca ima veće pore koje ponekad stvaraju suviše masti, zbog čega može doći do problema sjajne, masne kože, koja je osnovni preduslov zadržavanja prljavštine na licu i bubuljica. Barem jednom dnevno koristite neki gel za umivanje lica koji će vam pružiti temeljnije čišćenje lica i omogućiti porama lica da dišu.

Hidriranje lica-izaberite odgovarajuću kremu za lice

Za zdravu kožu i prirodan sjaj lica važno je upotrebljavati blage hidrirajuće kreme koje će prehraniti vaše lice i snabdeti ga neophodnom vlagom, a pri tome ga neće izmastiti. Muškom licu nisu neophodne agresivne kreme kao ženama. Dovoljna je najobičnija hidrirajuća krema obogaćena vitaminima E i B, uz dodatak nekog hranljivog ulja. Ono što je važno jeste da je efekat hidrirajućih preparata maksimalan jedino tokom tri minuta nakon umivanja.