Nega dečije kože

Kako se trudite da negujete svoju kožu tela i lica, tako bi trebalo obratiti pažnju i na negu kože i kose vašeg deteta. Oni su tako slatki dok su mali, kako se simpatično zarumene na hladnoći i suncu. O, ne! Ovde nastaje problem.

decija koza

Dečija koža je dosta osetljivija i tanja od vaše, pa samim tim i sklona iritacijama. Setite se komaraca u detinjstvu, bili su vam jedan od najvećih neprijatelja. Ako govorimo o nešto mlađoj deci, česti su ojedi na prevojima. Što se tiče detetove nege, treba obratiti pažnju na sastav šampona, kupke i losiona za telo. Držite se prirodnih sastojaka, i izbegavajte hemikalije poput parabena, parafina, alkohola i sulfata. Danas na tržištu postoje dosta proizvoda prirodne kozmetike, koja je obično nešto skuplja od ove druge, ali vredi, obzirom da se radi o koži i zdravlju mališana. Preporučujemo bebi ulje na bazi prirodnih ulja, poput kokosovog i maslinovog, pošto je dečija koža obično suva. Što se tiče nege lica, krema poznatog makedonskog brenda je nezamenljiva. Postoje žene koje se i u zrelijim godinama kunu u nju. Ima nečeg magičnog u toj svetlo plavoj teglici.

Kako vaš klinac ili klinceza dosta provode vremena van vašeg vidokruga, treba im usaditi nove navike, poput mazanja lica kremom posle umivanja. Danas, privatni vrtići u Beogradu održavaju tematske časove obuke mališana, gde su česte teme vezane za higijenu. Deca se upoznaju sa osnovama higijene, kao i posledica izbegavanja iste. Svi znamo kako vešto dete može izbegavati kupanje, zato  su i vaspitači u obavezi da edikuju mališane, ne samo roditelji.