Manikir za dame koje vole eleganciju

francuski manikir
Imate specijalnu priliku za koju želite da izgledate lepo i elegantno. Sve je spremno, još samo da smislite kako ćete da sredite nokte, kakav manikir da uradite. Klasični i elegantni manikir koji nikada ne izlazi iz mode je dobro poznati “frenč” ili francuski manikir.
Francuski manikir je sinonim elegancije i stila! Zahvaljujući domišljatim kozmetičarkama, sada možete imati šarene i zanimljive nokte koji liče na prava umetnička dela. Međutim, ako ste ljubitelji klasičnih i urednih noktiju koji nikada neće izaći iz mode, onda predlažemo da naučite kako da sami kod kuće napravite francuski manikir.
Za sve one koji ne vole tamne lakove za nokte ili jake neon lakove, evo manikira koji je elegantan i neutalan. Idealan za zimske modne kombinacije, a šljokice mu daju i dašak glamura.
Sa našim savetima ćete postići najbolje rezultate.
Pre svega najvažniji korak je priprema nokatne ploče za lakiranje. Najpre treba uraditi piling ruku, a potom turpijom oblikovati nokte po želji. Zatim, treba potopiti jednu šaku u činijicu sa mlakom vodom u koju možete staviti nekoliko kapi kupke ili tečnog sapuna. Nakon pet minuta izvadite ruku i tupim skalpelom očistite nokatnu ploču, kao i deo ispod zanoktica. Makazicama isecite samo zadebljali deo zanoktica koji vam smeta. Prebrišite nokte tuferom natopljenim alkoholom, namažite hranljivu bazu. Stavljanje podloge je obavezno. Podloga se stavlja i sa donje strane nokta, kako bi se nokatna površina sačuvala od vode, deterdženata i spoljašnjih uticaja.
Sledeći korak je nanošenje laka za nokte. Boju izaberite sami po ukusu ili je uskladite sa odećom. Ukoliko želite pravi frenč manikir predlažemo roze nijansu. Prekrivamo lakom ceo nokat. Ako su nokti bez oštećenja, možete ih lakirati svetloroze nijansom. Ako treba da prekrijete neku manu na noktu, uzmite lak u bež boji, on ce dobro prekriti eventualne nepravilnosti.
Uz pomoć samolepljivih traka za frenč manikir izvučemo belu liniju na vrhove noktiju. Nacrtajte belu horizontalnu liniju. Prvi sloj belog laka nanosimo vrlo malo. Malo sačekamo i ponovimo postupak. Kada se lak osuši možete slobodno skinuti stikere. Brzbojni lak koristimo za dodatni sjaj. Kada pravite frenč manikir uvek budite strpljive, jer cela procedura zahteva mnogo vremena za sušenje. Rezultat na kraju će biti zapanjujući.
Na kraju nokatnu ploču premažite bilo kojim fiksatorom, ukoliko smatrate da Vam je potrebna dodatna zaštita. Kada se lak osuši, u zanoktice utrljajte specijalnu hranljivu kremu za zanoktice ili bilo koju drugu hranljivu kremu za ruke.