Kako ukloniti bubuljice i mitisere na bradi, licu, telu, nosu, čelu, leđima, stomaku, nogama ili guzi?

 

devojka-liceVerujemo da ste se sigurno mnogo puta pitali kako da na efikasan i brz način otklonite bubuljice! Bilo da su one na licu, vratu, dekolteu, leđima ili nekom drugom delu tela, svakako nisu prijatne, a itekako mogu zadavati glavobolje i biti naporne.
Ono što jue ključ svega, bilo da je da reč o bubuljicama na licu ili nekom drugom delu tela, jeste da nikako ne smete da sami cedite i dirate lice, jer situaciju možete samo pogoršati. Isto pravilo važi i za bubuljice na butinama, nadlakticama, leđima ili bilo kom drugom problematičnom mestu- ne dirati!

Najpre, dobro očistite lice, ili drugo mesto na kome je bubuljica, ne koristiti peškire, več tufere ili ubruse. čime ćete sprečiti dalje širenje bakterije.
Koristite tonik koji je namenjen vašem tipu kože. Korišćenje pogrešnog, može izazvati da se koža lica dodatno isušuje ili masti.
Ukoliko vam bubuljice izlaze oko kose ili blizu lica znak je da morate da povedete računa o hemijskom sastavu vaših preparata za kosu. Kada prskate lak za kosu, nanosite gel obavezno zaštitite lice.

Ukoliko vam često izlaze bubuljice oko usana znači da konzumirate tešku i masnu hranu. Koža uovom predelu lica, kao i oko očiju je najosetljivija tako da se na ovim mestima prvo manifestuju posledice loše i nezdrave ishrane.
Bubuljice na obrazima često su znak da je vaše lice došlo u dodir sa prljavim telefonom ili rukama.
Saveti:
Ako primijetite da bubuljicu trebate istisnuti, nipošto to ne radite bez odgovarajućeg pribora. Prvo je potrebno ruke dobro oprati kako ne bi došlo do još gore upale te papirnatom ili vlažnom maramicom istisnuti neželjeni sadržaj. Zatim je upaljeno područje potrebno dezinficirati alkoholom ili tonikom.

Konzumirajte što više zelenog povrća, banane, piletinu,jaja, mleko i mlečne proizvode. Ova hrana je vrlo bogata kalijuomom i cinkom koji sprečavaju razmnožavanje bakterija na koži.

Vitamini B-kompleksa koji se nalaze u žitaricama takođe će vam pomoći za lice bez bubuljica, pa ih zato konzumirajte h
redovno.

Nemojte nikako zaboraviti da unosite što više tečnosti dnevno. Preporučljiva dnevna doza je od 1,5 do 2 litra vode. Izbjegavajte gazirana pića i zaslađene sokove.