Kako protiv bubuljica?

Pojava bubuljica počinje najčešće u periodu adolescencije. Uspešno se mogu lečiti ukoliko se sa tim krene rano, odnosno čim se bubuljice pojave.
Privatna osnovna škola Beograd održava dodatnu nastavu za učenike najviših razreda koji su na početku puberteta i upoznaje ih sa ovom pojavom i savetuje kako da pravilno održavaju higijenu. Deca u tom uzrastu su osetljiva i teško podnose promene koje se dešavaju na njihovom telu i koži.

girl-653485_1280

Bubuljice su kod adolecenata normalna pojava i evidentirane su kod većine tinejdžera. Pojava bubuljica ne zavisi od pola, svi mogu dobiti bubuljice. Obično se pojavljuju na nosu pa se šire dalje na čelo, bradu i obraze.

Postoje pogrešna uverenja da ljudi sa bubuljicama ne vode dovoljno računa o ličnoj higijeni. Naravno to je potpuno netačno, bubuljice se formiraju od viška masnoće u koži.

Saveti za uspešno lečenje bubuljica su sledeći:

*Pranje lica- Lice je dovoljno prati dva puta dnevno, jednom ujutru i jednom uveče pre spavanja. Na tržištu postoje razni preparati za čišćenje “tinejdžerskih” bubuljica, ali blagi sapun je sve što je potrebno za čišćenje lica.
Proizvodi koji sadrže dosta alkohola mogu samo pogoršati stanje.

*Prirodni preparati- aloe vera i kokosovo ulje su biljni preparati koji su se odlično pokazali u uklanjanju bubuljica.
Prirodni proizvodi za rešenje ovog problema su sve popularniji, jer daju bolje rezultate od proizvoda koji sadrže hemikalije.

*Saveti lekara- Postoje situacije u kojima je pomoć lekara najbolji izbor.