Kako da tretirate suvu kožu lica tokom zime u samo 4 koraka

Tokom zime koža lica je posebno suva. Na ruku ne ide ni vreme napolju, kao ni suv vazduh unutra. Kao što preko odela obučete debeo kaput kako biste se utoplili tako i koža lica treba da se zaštiti tokom hladnih dana. Ukoliko imate problema sa izuzetno suvom kožom, morate posebnu pažnju usmeriti na negu. Krema za lice nije dovoljna i mi delimo s vama 4 koraka do lepe, nežne i dovoljno hidrirane kože tokom zime!

1674283

1. Serum za hidrataciju

Kada vam je potrebna specijalna nega morate koristiti serume za lice. Ukoliko vam je koža suva, koristićete serume za hidrataciju. Serum je kao podloga za lice, nešto slično bazi za tečni puder.

Serumi za hidrataciju uglavnom sadrže hijaluronsku kiselinu, vrlo su lagani i deluju brzo. Potrebno je da par minuta umasirate 2-3 kapi seruma, sačekate minut, dva i pređete na sledeći korak.

2. Krema dubinsku hidrataciju kože

Nakon seruma dolazi krema za lice. Ukoliko vam je koža veoma suva, morate birati kreme koje deluju dubinski. Ove kreme su bogate ceramidima, glicerinom koji usisava vodu iz atmosfere i daje je koži. Struktura kože se obnavlja i koža stvara prirodnu barijeru.
Nakon što se serum upio u kožu, nanesite malo kreme i takođe je umasirajte u lice. Ne zaboravite na vrat i dekolte i ne preterujte s količinom kreme. Ukoliko vaša krema sadrži sastojke poput koenzima Q10 ili drugih sastojaka koji zatežu kožu, to je samo plus jer osim hidratacije ublažićete i bore.

3. Sredstvo za zadržavanje vlage

Najpoznatije sredstvo za zadržavanje vlage jeste vazelin. On sam po sebi ne vlaži kožu i ne pruža hidrataciju, međutim, sprečava apsorpciju proizvoda koje ste naneli i zadržava vlagu.
Naravno, ne morate naneti vazelin na lice ukoliko ne želite. Možete pronaći kremu koja sadrži vazelin ili parafin. Ovaj proizvod nanesite pet minuta nakon nanošenja kreme lice, a količina ne bi trebalo da bude veća od zrna graška.

4. Ulje za lice

Možda vam deluje veoma čudno da nakon svega treba da stavite ulje na lice, međutim, itekako ima smisla! Ulja za lice se sjajno slažu sa masnoćom na licu i prolaze efikasnije kroz lipidni sloj kože od drugih sredstava za hidrataciju.
Stavljaju se preko seruma, kreme i sredstva za zadržavanje vlage jer ne samo da obezbeđuju najviši nivo hidratacije nego i zadržavaju sve što ste prethodno naneli na kožu. Ulje bi trebalo naneti pre spavanja, kada se ostatak proizvoda već upio u kožu.
Nanesite par kapi i nežno ih umasirajte na lice. Kada ujutru ustanete, koža će vam biti neopsivo nežna, hidrirana i izgledaće sjajno!
Ukoliko imate ozbiljan problem sa suvoćom kože ili ukoliko jednostavno želite da vam koža izgleda fantastično, sledite navedene korake.
Veoma će vam prijati!