Kako da održite kožu hidriranom tokom zime?

Sigurno ste se nekad zapitali kako pojedine osobe zadržavaju svežinu i svilenkasti izgled svoje kože i tokom hladnih, zimskih dana. Ukoliko ste mislili da su skupoceni preparati i razni losioni glavni razlog tome, prevarili ste se. Uz samo nekoliko jednostavnih koraka koje ćete primenjivati svakoga dana tokom zimskog perioda i vi možete vrlo lako imati svilenkastu kožu na kojoj će vam drugi zavideti.
Pijte dosta tečnosti
Uzimanje vode u što većim količinama je važno tokom cele godine, jer nas čini zdravijim. Tokom zime, temperatura vode koju pijete bi trebalo za nijansu viša od sobne temperature. Ukoliko pijete 6 do 8 čaša vode dnevno, primetićete da vaša koža nije tako suva kao ranije.
food-salad-healthy-lunch
Pravilna ishrana
Nikako nemojte zaboraviti na kombinaciju dobrih i zdravih sastojaka u vašoj ishrani. Zdravi sastojci poput dobrih ulja i masti, izbalansirani sa svežim povrćem, pružiće vam energiju koja će vas zagrejati i u najhladnijim danima a ovakva ishrana će najbolji rezultat pokazati na vašoj glatkoj koži.
Izbegavajte kupanje i tuširanje u vrućoj vodi
Iako biste najradije nakon napornog radnog dana uleteli u kupatilo i uživali u kupki koja će vas ugrejati, potrudite se da voda bude mlaka, nikako vruća. Prema istraživanjima, vrela voda u zimskim mesecima dodatno isušuje vašu kožu jer razbija lipide.
Negujte posebno šake i stopala
Ovi delovi tela su najosetljiviji, kada je isušivanje kože zimi u pitanju. Tretirajte ih kremama i losionima koji nisu bazirani na vodi, kako se koža ne bi dodatno isušivala. Tokom dana, mažite ruke po potrebi a stopala pre spavanja namažite, u debljem sloju, losionom i tako ih ostavite do jutra. Vaša koža će vam se na ovome zahvaliti tako što će ostati mekana tokom čitave sezone.
Koristite prirodna ulja
Ulja od jojobe ili badema pronaćićete u mnogim prodavnicama zdrave hrane i bolje opremljenim supermarketima. Iako se prodaju u običnim, nezanimljivim pakovanjima, za razliku od skupocenih proizvoda ne sadrže dodatne hemikalije koje bi štetile vašoj koži a podjednako, pa čak i bolje, štite je od isušivanja u zimskom periodu. Osim što vašoj koži pružaju mekoću, ova ulja odlično mirišu pa lako mogu zameniti bilo koji parfem.
Ne dozvolite da vaša koža trpi tokom hladnih dana. Vodite računa o njoj jer će vam se to višestruko vratiti.