8 mirisa koji deluju kao afrodizijak

parfem kao afrodizijak

Orhideja

Stari rimljani i grci su smatrali da piće, koje se dobija iz korena orhideje najveći afrodizijak.
Nema samo koren ovog cveta takvo dejstvo, nego i cvet, koji u obliku parfema takođe ima veoma veliki uticaj na izazivanje seksualne želje.
Bilo da se upotrebljava kao ulje za masažu, parfem ili u obliku pića, sigurno je da dejstvo neće izostati.

Vanila

Asteci i francuzi su koristili vanilu za poboljšavanje ukusa čokolade, ali već je i kod njih u to doba vanila bila jedna od najomiljenijih začina i mirisa.
Njegova aroma izaziva bludne misli, i svakako deluje pozitivno tokom romantične večere sa partnerom.
Vanila je idealan i za one koji vole svoj stomak i ipak se odluče da uživaju u ukusima umesto u mirisima. Neka se ne ustručavaju da probaju neki od sladoleda, torti i kolača sa ukusima vanile.

Jasmin

Jasmin nas odmah asocira na cvet koji ima prelepi miris i koji je neretko jedan od veoma bitnih sastojaka parfema. Međutim malo ljudi zna da je seme ovog predivnog cveta otrovan.
Miris koji se dobija iz cveta jasmina se smatra izuzetnim afrodizijakom, jer pospešujući dejstvo hormona deluje pozitivno na libido.

vanilla parfem

Cimet

Cimet je jedan od najdelotvornijih sredstava za pokretanje seksualnih želja. Indijanci su koristili ovaj začin tako što su ga jako usitnili i namazali na polne organe, kako bi se postigao veći osećaj zadovoljstva. Danas ne moramo da se koristimo ovako drastičnim metodama, da bi postigli željeni efekat. Cimet ima tako jako deljstvo da će delovati kao afrodizijak i u slučaju da ga samo stavimo u većoj količini u spavaću sobu.

Ruža

Nije slučajnost da u popularnim svetskim filmovima često prikazuju intimne scene sa krevetima prekrivenih sa laticama ruža. Pored toga što ovakve scene izgledaju lepo na filmskom platnu, ni u stvarnosti se ne trebamo ustručavati od ovakvih malih „igrica“,jer se u esenciji ovog cveta nalaze materije, koji usporavaju hormon sreće, i na taj način duže zadržavaju osećaj sreće. Mirisna ulja od ruže će svakako izazivati izuzetno senzualna osećanja kod partnera tokom masaže.

Anis

Semenke anisa se upotrebljavaju za pripremu specijalnih ljubavnih pića i hrane.
Iako se anis prvenstveno koristi u ishrani, ulje koje se dobija od njega ima veoma široku upotrebu u farmaciji.

Grapefruit

Kao i svako citrusno voće i grapefruit je isto tako voće, koji se smatra dobrim afrodizijakom. Pozitivno deljstvo bioflavonida na život je naučno dokazano. Kapi dobiveni iz ovog voća pospešuju cirkulaciju, pa samim tim imaju uticaja i na intimu.

Narandža

Narandža ima sličan efekat kao i grapefruit. Veoma velika količina parfema ima u svom sastavu narandžu, koja iako deluje umirujuće na organizam, ipak pospešuje seksualnu želju bilo da se nalazi u obliku eteričnog ulja ili u obliku sveće.

Ukoliko želite da provedete nezaboravno veće sa vašim partnerom ili čak želite da uvedete neku promenu u vašu spavaću sobu i ponovo probudite strasti, odlučite se za neki od ovih afrodizijaka, a dejstvo i rezultat sigurno neće izostati.